Werkwijze

Het traject start met een intakegesprek met de ouders. Tijdens dit intakegesprek probeer ik een beeld van het kind te krijgen en de hulpvraag van het kind en/of de ouders vast te stellen. In overleg wordt vervolgens een plan opgesteld, volledig gevormd naar de individuele behoeften van het kind.
Door middel van creatieve activiteiten en gesprekken in een rustgevende en veilige omgeving wordt hier verder op in gegaan. Dit kan individueel of in groepsverband.

Tijdens het coachen maak ik gebruik van onderstaande methodes:

    Geef me de 5
    Kikker be Cool
    Schatgravers
    Body Mind Spirit model    

Waarin onderscheidt Tommeliten zich?

Tommeliten maakt gebruik van sociale vaardigheidstraining verpakt in creatieve activiteiten. Door creatief bezig te zijn of zelf een maaltijd te koken leert een kind zelfstandig te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen. Bovendien ontstaat onder het knutselen of koken een ongedwongen sfeer waardoor het kind zich vaak meer blootgeeft.
Door in kleine groepen te werken kan ik snel inschatten hoe een kind in een groep functioneert zonder dat de individuele aandacht voor het kind verloren gaat. Op deze manier wordt het duidelijk over welke sociale vaardigheden het kind beschikt en waaraan gewerkt kan worden.